*DAJANA GRGANTOV*

WAVED STUDIO: Sitnice koje postaju stil života

Ideja o Waved Studiju rodila se otprilike onda kada sam se ja rodila kao majka. Nisam odmah imala sliku kako će to izgledati, no znala sam da želim na neki način izraziti sebe i ostaviti svijetu ono što smatram važnim.

Waved Studio – Torba za plažu

Waved je s vremenom postao način života oblikovan ponajprije u sitnicama za najmlađe, a zatim se, baš poput mene, razvijao prema složenijim pričama ozbiljenima u proizvodima koji potiču na svjesnost i ljepotu življenja. Svaka stvar proizašla iz moje radionice najprije je prošla put mojih misli i maštanja, napisala je svoju priču, i onda kada je bila spremna, izašla je van k ljudima.

Waved Studio – Putnikov dnevnik

Svaka ta stvar ima svoju težinu i smisao o čemu često pišem na svom blogu kako bih približila vanjskom svijetu ono što se događa u pozadini stvaranja. Ti su procesi nešto što me čini boljom osobom, uz njih rastem i mijenjam se. Posebno uživam u suradnjama s kreativcima i umjetnicima kreirajući neke nove priče.

Waved Studio – Torba za plažu, Putnikov dnevnik i narukvice od poludragog kamenja

Koristim prirodne materijale, netoksične boje i kvalitetno drvo te u početku kreiram sitnice za najmlađe koje usrećuju i djecu i roditelje. Jednostavnost, čistoća forme i moderan dizajn su ono što odlikuje moje stvaranje i izražavanje. Osobnim razvojem i rastom, razvija se i moj studio. Okrećem se sebi i stvaranju sitnica koje podržavaju osobne potrebe. Tako nastaju dnevnici za bilježenje vlastitih misli, inspiracije i doživljaja.

Waved Studio – Narukvice od poludragog kamenja

Ovdje svoje mjesto nalaze i jednostavne narukvice od poludragog kamenja koje kapanjem eteričnog ulja na drvene perlice postaju mali prijenosni difuzori, a svaka nosi svoju priču i poruku.

Waved Studio – Narukvice od poludragog kamenja kao mali prijenosni difuzori

Tu su i platnene torbe sa chic detaljem koje ih čine posebnima, a svojom prostranošću zadovoljavaju potrebe svake mame. Te male, naočigled sitnice, svojom funkcionalnošću i utjecajem na osobu koja ih koristi, postaju zapravo mnogo više. Postaju stil života.

Naslovna fotografija: Waved Studio – Torba za plažu (bijela/tamnoplava)


DAJANA GRGANTOV  je dijete mora, snova i stvaranja. Vrativiši se na svoj otok Krk nakon studija, odabire nešto drukčiji put od očekivanoga i umjesto radu u školi, okreće se sebi i svojim snovima. Inspirirana mnogobrojnim nijansama jadranskog plavetnila, nježnim zvukovima valova i svoje dvoje djece, pokreće Waved Studio, mjesto gdje snove oblikuje u opipljivu zemaljsku dimenziju i stvara sitnice koje usrećuju druge ljude. Kao velika zaljubljenica u knjige, sa svojom sestrom i još jednom prijateljicom, sasvim spontano pokreće čitateljski klub „BookoTeka“ za odrasle, a zatim i „Pričaonice“ koje su namijenjene djeci predškolske i mlađe školske dobi. Najsretnija je dok stvara i malim koracima utiskuje put prema nekom boljem društvu i ljepšem življenju.

Posjetite Dajanin Waved Studio na web stranicama www.wavedstudio.com , na Facebook stranici ili Instagram profilu, a Dajanu još pobliže upoznajte čitajući njezinu autorsku iskaznicu na Krajolicima baštine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *