Vukica Palčić

Ja sam Vukica Palčić iz Rovinja. Razveselila sam se ovom projektu jer je kulturna baština utkana u mene i ja u nju. Djetinjstvo sam provela skačući po obali, roneći, igrajući se beskonačno s djecom na ulici. Zavoljela sam more svim svojim bićem, tim više što sam stanovala uz more u starom gradu.

Roditelji su mi dali slobodu, ljubav i podržali me u tome da budem to što jesam.  Moj radni vijek je bio kreativan i uvijek povezan s ljudima… Igra, ples , zabava, pjesma…

Radila sam kao turistički animator i voditelj raznih kulturno umjetničkih te zabavnih večernjih programa. U tim večerima, naj važnija mi je bila interakcija s ljudima te želja da se uključe u igru i ponesu sa sobom doživljaj u srcu.

Nastavila sam raditi i još uvijek radim kao turistički vodič u Istri, Primorsko-goranskoj županiji i Ličko-senjskoj. Vodim na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Kad sam u Šišanu položila tečaj za Interpretatora kulturne baštine, oduševila sam se. Taj novi način vođenja je upravo ono što sam željela, da s manjim grupama budem bliskija te da se i među njima osjeti i stvori zajedništvo.

Odlučila sam na taj način voditi u Rovinju i prenijeti ljudima djelić te kulturne baštine mog grada, kroz djeliće mog djetinjstva, iskustvo, činjenice, znanje , pjesmu i još mnogo toga – kroz trenutke inspiracije.

Volim ljude pa kad radim i nemam osjećaj da je to posao. Za mene je život čudo kojem se nikad ne mogu dovoljno načuditi sa svim poštovanjem i ljubavlju.

Poželite li me kontaktirati pišite mi na adresu: vukica.palcic@gmail.com


Kliknite za ABECEDU SVIH AUTORA

Uživajte u tekstovima Vukice Palčić:

  • ROVINJ: Moj grad koji priča o životu nekad i sad
    Mediteranski gradić Rovinj-Rovigno ima dugu povijest, razigranu arhitekturu i uske kamene uličice koje uvijek odvedu začuđenog gosta do nekog skrivenog kutka. Dimnjaci na krovovima gledaju u daljinu i prisjećaju se…kako je to nekad bilo!
  • ROVINJ: Pjesma o rovinjskom veslaču na ulicama Pirana
    Jednom sam šetala s grupom njemačkih gostiju po Piranu i srela simpatičnog svirača koji je svirao prolaznicima. Kad sam ugrabila slobodni trenutak, vratila sam se kako bih ga upoznala. Na moje iznenađenje, saznala sam da je porijeklom Rovinjac koji je davno napustio Rovinj kako bi svoj drugi dom pronašao u slovenskom Piranu gdje živi 60-tak […]