Natali Palko Zirdum

Interpretatorica baštine, „multi tasking praktičar“ – što je postalo i uobičajeno ako se želi preživjeti, puležanka, ližnjanka, u konačnici stanovnik planeta Zemlja koji želi za sobom ostaviti što više lijepih trenutaka i pozitivnih iskustava. U svoje profesionalno vrijeme promišljam o mogućim načinima implementacije koncepcije održivog turizma u destinaciji u kojoj radim te o mogućnostima razvoja održivog turizma zasnovanog na kulturno-povijesnoj baštini. Kroz svoj profesionalni rad kao direktorica TZ Općine Ližnjan uspjela sam spojiti ono što mi stoji kao titula, magistra kulture i turizma. Kad smo kod „titula“, broj jedan titula mi je majka, zatim partnerica i prijateljica. Živim i dišem za svoj mali krug ljudi, knjige, crtanje i slikanje i još knjiga i more i sunce koje neopisivo opušta kad legnem na moju stijenu na pulskom lungomare, tamo sam kod kuće. Problemi za mene ne postoje, sve su to izazovi koji me uče i čine me iskusnijom. Prihvaćam sve boli, patnje, napuštanja i rastanke jer uz njih dolaze i zagrljaji, ozdravljenja, smijeh, ljubav i sreća. Jutro započinjem sa veliko HVALA, tako sam zahvalna i za šišanski Tečaj z ainterpretacijske vodiče CIG koji je iznjedrio nova poznanstva, projekte i suradnje koje se slažu poput puzli i uzdižu baštinsko naslijeđe i hvala na prilici biti dijelom ovog baštinskog plemena.

O sebi još mogu reći da volim punk, tetovaže, jednog Željka i jednu malu Maju, Pulu (moram li ponavljati? Imam arenu istetoviranu ?), ne dijelim ljude po boji kože, vjeri i ne zanima me tko koga voli i tko je ili što je i ne smijem zaboraviti na Besi i Cleo naše udomljene četveronožne članove obitelji koji su dokaz da se mačka i pas vole, pa zašto ne bi mogli i ljudi? ???


Kliknite za ABECEDU SVIH AUTORA

Uživajte u tekstovima Natali Palko Zirdum:

  • PULA To je (k)raj!
    Pula za mene predstavlja više od grada u kojemu sam živjela od svoje prve do 33. godine. Pula je grad koji nas uči kako živjeti i kako se izboriti za sebe. Uči nas kroz svoju povijest, uči nas kroz izglede fasada, putem obrisa krajolika, grafita na zidovima, gospodarskim razvitkom pa i nekim nelogičnim potezima kao […]