Iva Silla

Svoj pravi put sam otkrila prije desetak godina. Proteklo desetljeće sam provela surfajući neukrotivim valovima kreativnog turizma i nadam se da ću još dugo u tome uspijevati. Sve je počelo idejom o alternativnim tematskim turama u Zagrebu. Zamisao se pretvorila u moj zasad najveći projekt Secret Zagreb koji je izrastao u pravu zbirku tematskih tura i igrificiranih istraživanja grada, ugostivši na tisuće domaćih i stranih posjetitelja na ulicama tajnog Zagreba.

Već nekoliko godina intenzivno se bavim i održavanjem edukacija iz meni bliskih područja, a to su interpretacija baštine, inovativno turističko vođenje, tematski turistički proizvodi i igrifikacija. Autorica sam nekoliko edukativnih priručnika i radionica.U svom radu sam najzadovoljnija kad se nađem u ulozi malenog kotačića u mašini koja usmjerava lokalnu zajednicu prema procesu pretvaranja autentičnih vrijednosti u kvalitetne proizvode. Drugim riječima, vesele me kreativne suradnje i mali koraci unutar dugoročnih vizija za održivi razvoj destinacija.

Svoj put u baštinskom turizmu sam počela blogom Secret Zagreb, a odnedavno vodim i podcast Croatia Underrated. Uživam u stvaranju putopisnih sadržaja koji promoviraju nepoznate krajeve što je, uostalom, jedan od razloga zašto sam se priključila baštinskom plemenu Krajolika baštine.

Više informacija o meni pronađite na web stranicama mog obrta Kazivačica. (Autor fotografije: Božidar Raos).


Kliknite za ABECEDU SVIH AUTORA

Uživajte u tekstovima Ive Sille:

  • ZAGREB: 500 koraka do ispunjenja
    Bezbroj je razloga zašto posjetiti Zagrebačku goru, ali danas ću se zadržati na tek pet stotina. Petsto ih je, a zajedno tvore samo jednu priču o čovjeku koji je dio svog života posvetio stvaranju jednog čudesnog prizora.Zvao se Vladimir Horvat. Ne samo da je znatiželjno otkrivao brojne kutke planine, već […]
  • Interpretacija baštine – odgovori na najčešće postavljana pitanja
    Kroz ovaj članak ću pokušati odgovoriti na nekoliko čestih pitanja o grani interpretacije baštine. Što je interpretacija baštine? “Interpretacija baštine je edukativna aktivnost koja teži otkrivanju značenja i veza kroz izvorne predmete, vlastita iskustva i primjere, umjesto jednostavne komunikacije činjeničnih informacija.” U korijenu ove rane definicije, koju je zabilježio velikan […]