Danijela Forempoher

Zovem se Danijela Forempoher, predsjednica sam i umjetnička voditeljica Udruge La Bamba iz Bakra. Bakar je za mene idilični okvir u koji najčešće smještam raznovrsne projekte i programe svoje Udruga La Bamba s kojima želim pridonijeti tome da Bakar, umjesto neprivlačnog post-industrijskog grada, postane omiljeno i živopisno mjesto, posebno ljeti.

Kad govorim o sebi, svoj bih život podijelila u segmente. Svaki je taj dio omeđen određenim prijelomnim trenucima koji su me u nekom trenu nagnali da znatno promijenim način na koji razmišljam i djelujem. I više nego što bih ja to htjela, moj život pun je oprečnih emocija, a moj racio, uvijek i uvijek bori se unijeti ravnotežu u to mnoštvo suprotnosti.

Moja je mama Fiumanka (Riječanka), tata Bakran i moram priznati da, iako sam uvijek na neki način voljela Bakar, više sam bila Fiumanka. Talijanski jezik sam naučila u najranijoj dobi, dok čakavštinu, na žalost, ne znam ni danas. Život me doveo u Bakar 2009. godine. Došla sam slomljenih krila i tek danas razumijem da to nije bilo slučajno. Bakar me prigrlio, Bakar me iscijelio, Bakar me zadužio i nepovratno osvojio. Prestala sam “lizati svoje rane” i počela učiti prihvaćati život kakav on jest u svoj njegovoj raznolikosti i složenosti.

Najbolje od svega je što je moje srce ostalo otvoreno. Kreativna znatiželja i potreba za druženjem i veseljem iznjedrila je puno projekata i programa koje ja danas potpisujem jer moji su projekti obično plod vlastite inicijative.

Udruga La Bamba prije 6 godina bila je samo ideja, želja s jasnom vizijom kakav se program od ovakve udruge očekuje. Malo pomalo, uz puno truda i promišljanja, obasipana kreativnošću, postala je prepoznatljiva. Danas, kao i prvi dan s velikim se žarom moji projekti i ideje isprepleću kroz La Bambu. Biram izvođače – emotivne umjetnike koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Iz godine u godinu trudim se osmisliti nešto novo i drugačije, ali uvijek po receptu za svakog ponešto. Nastojim produkcijski podignuti ljestvicu opet i opet, i lepezom kulturno-zabavnih programa zadovoljiti ukuse raznih generacija.

Do danas slobodno mogu reći kako sam stekla puno praktičnih vještina tako da s uspjehom organiziram priredbe, manifestacije, koncerte, modne revije, tematske zabave te ostala događanja što uključuje aktivnosti poput odabira mjesta održavanja, planiranja i projekcije budžeta, izrade koncepta i sadržaja (programa) eventa, postavljanje scenografije, promotivne i grafičke materijale, promociju i kontakt s medijima, kompletnu audio/video tehniku… Ono što najviše volim i što nekako podcrtava moj rad je vizualni identitet prostora u svim događanjima bilo da sam u ulozi organizatora ili suradnika. Blagoslovljena sam jer svi su moji glazbeno-scenski kolaži garnirani silnim zanimanjem i oduševljenjem Bakrana, ali i posjetitelja mog lijepog grada. Radovalo bi me kad biste i vi bili među njima!


Kliknite za ABECEDU SVIH AUTORA

Uživajte u tekstovima Danijele Forempoher:

  • BAKAR: Slikovita pozornica za projekte Udruge La Bamba
    Bakar je za mene idilični okvir u koji najčešće smještam raznovrsne projekte i programe svoje Udruge La Bamba. Prije 6 godina ona je bila samo ideja, želja s jasnom vizijom da Bakar kroz njezine projekte postane prepun života i pozitivne energije.