Silvija Jacić

Kad pišem, ja dišem. Rečenica je to koju često upotrebljavam i koja u potpunosti opisuje moj profesionalni put. S obzirom na to da sam u svim tekstovima napisanima za kategorije Krajolika baštine dala oduška svojoj velikoj sklonosti poetskom izričaju, u nastavku ću se zadržati samo na faktografiji koja ocrtava moj put do meni najdražeg projekta, Krajolika baštine. U njemu je sažeto sve što profesionalno jesam i što želim i dalje biti- neumorna, zanesena i sasvim old school 😉 promotorica hrvatske baštine.

Dakle, diplomirana sam novinarka i višedesetljetna profesionalka u turističkom novinarstvu, odnosima s javnošću i marketingu. Svoju karijeru započela sam kao turistička novinarka najdugovječnijeg stručnog časopisa u Hrvatskoj, revije UT – Ugostiteljstvo i turizam u kojem je njegova urednica Silvana Jakuš brusila moj talent učeći me novinarstvu čije su glavne odlike; kvaliteta, etika i profesionalizam. Dugo godina radila sam kao web editor, copy writer, koordinator prevoditelja i voditeljica za odnose s javnošću prve online turističke agencije adriatica.net, a poseban dio angažmana odnosio se na (inter)nacionalni PR jadranskih svjetionika.

Nakon nekoliko godina provedenih u marketingu izdavačkih kuća Školska knjiga i Profil, vraćam se turizmu s posebnom specijalizacijom za promociju interpretirane baštine. Prilikom pohađanja radionice Interpretacija baštine u Ogulinu 2017. godine u organizaciji udruge Interpretirajmo Hrvatsku povezujem se i  udruženjem Interpret Europe.

Također, surađivala sam s Muzejom prekinutih veza iz Zagreba na projektu Mijene srca koji je za cilj imao oživljavanje kulturne baštine zagrebačkog Gornjeg grada te s austrijskom PR agencijom ART Redaktion na pisanju serije članaka o turističkoj ponudi Istre i Dalmacije. Gotovo četiri godine bila sam vanjski suradnik Turističke zajednice grada Bakra radeći na promociji kulturne i prirodne baštine Bakarskog kraja (namjerno pišem velikim slovom jer sam ga doživljavala kao turističku regiju) te trogodišnji vanjski suradnik za odnose s javnošću Ekomuzeja batana iz Rovinja upisanog u UNESCO registar nematerijalne kulturne baštine. Surađivala sam s TZ grada Biograda na moru, agencijom Lynx and Fox iz Delnica, TZ Općine Ližnjan te Arheološkim muzejom u Zagrebu…a plod svih tih suradnji i prepoznavanja, kao i mog dvadesetpetogodišnjeg rada, je upravo pred vama. Ako vas zanima zašto sam, uz neprocjenjivu podršku svojih kolega, pokrenula projekt Krajolici baštine, zavirite ovdje, a ako vas njegove stranice inspiriraju i potaknu na ljubav prema baštini moje zemlje – nitko sretniji od mene! <3

(Autor fotografije: Miljenko Šegulja).


Kliknite za ABECEDU SVIH AUTORA

Pročitajte najnovije tekstove Silvije Jacić ili kliknite ovdje za sve njezine tekstove