Natalia Raucher

Natalia Raucher (1975.-2021.) bila je prevoditeljica, sudski tumač za ruski i bjeloruski jezik te turistički i interpretacijski vodič.

Više od toga bila je iznimno draga, srdačna članica baštinskog plemena koja je svojom vedrinom i dobronamjernošću te ljubavlju prema svojoj drugoj domovini, Hrvatskoj, među svojim kolegama ostavila trag, lijep i mirisan poput cvijeća koje je obožavala.

Ljubav ju je iz Bjelorusije dovela na Škrljevo, malo mjesto iznad Bakarskog zaljeva u kojem je pronašla dom, naučila jezik, sklopila prijateljstva i s ljudima i sa životinjama.

Bila je aktivna članica bjeloruske zajednice, a njezino srce podjednako je voljelo obje zemlje i njihovu bogatu kulturnu baštinu pa je predano radila na njihovom povezivanju.

U proljeće 2020. uspješno je završila Tečaj za interpretacijske vodiče u Bakru, a stečene vještine hrabro je, unatoč tome što joj hrvatski nije materinji jezik, upotrijebila kako bi, s drugim kolegama interpretatorima, sudjelovala u interpretacijskoj turi Bakar na vrhu koju je u lipnju 2020. organizirala Turistička zajednica Grada Bakra.

Svim svojim baštinskim kolegama ostaje u srcu.